Architecturaal baken voor Heist

 
 
te koop
 
 
 
 
Salt ontwikkelde, samen met haar bouwpartners, een nieuw architecturaal baken midden in het toeristische hart van Heist. Aan de voet van het Heldenplein, op de as met de koninklijke kustbaan en met open zicht op de Noordzee, zal het op heden hoogste gebouw van Knokke-Heist uit de grond rijzen. De inconische woontoren verstopt zich niet en verontschuldigt zich evenmin voor zijn aanwezigheid. Het is een trotse toren, het belfort van het nieuwe Heist, een statement voor Knokke-Heist dat klaar is voor de toekomst.
Locatie: HEIST
 
 
 
 
Interesse in dit project? Bekijk hier welke units nog beschikbaar zijn of kom op bezoek.
 
 
 
 
design
toparchitectuur van Willem Jan Neutelings
Architect Willem Jan Neutelings, in België vooral gekend voor zijn inconische ontwerp van het M.A.S. - Museum aan de Stroom - in Antwerpen, ontwierp deze nieuwe landmark voor Knokke-Heist. Na uitgebreid onderzoek viel de keuze op een ensemble van drie bouwvolumes die samen een stedenbouwkundige compostie vormen. Deze drie volumes verlopen in bouwhoogte. Komende vanuit Knokke is er eerst een laagbouwpaviljoen ter hoogte van de nieuwe rotonde op de Elizabetlaan, dan een middelhoog volume van zes bouwlagen, en tot slot een toren van twintig lagen op de zichtas van het Heldenplein. De toren is zeer slank en werd naar boven toe verjongd, zodat er alleen een rank element uitsteekt. De toren en de twee andere volumes hebben afgeronde en gebogen volumes die samen een grote golfbeweging maken. De compositie van het bouwvolume en de gevel werden verder verfijnd door middel van horizontale geleding. Het volume van de toren werd onderverdeeld in vier gestapelde blokken van telkens drie verdiepingen, met daartussen steeds twee inspringende verdiepingen. De hoogtes sluiten aan bij de bestaande hoogtes van de omgeving: de laagbouw van Heist centrum, de middelhoogbouw van de zeedijk en tot slotte het hoogbouwaccent in de as van het Heldenplein. De andere verfijning is de vertrapping van de toren naar boven toe. Door deze verjonging is de brede voet van de toren met winkels en horeca stevig verankerd in het stadsweefsel, terwijl de top van de toren relatief slank is. Het geheel heeft een speels en luchtig effect dat de verticaliteit van de toren breekt. Door deze verjonging ontstaan telkens grote zuidgerichte dakterrassen met zicht op zee.
 
Heeft u interesse?

Wilt u meer informatie?

Contacteer ons.
 
 
 
 
ongeziene uitzichten over Knokke-Heist
 
 
 
 
 
 
 
salt spa
 
 
Kom volledig tot rust in onze Salt spa
Dat Salt zicht richt op unieke woonconcepten had u wellicht al begrepen. Wij willen u op alle vlakken een aangename woonervaring laten beleven. Daarom bieden wij onze klanten een privé wellness aan met zwembad en sauna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bezoek dit project
Wilt u meer info over onze bouwprojecten of heeft u interesse in één van onze nieuwbouwappartementen? Maak vrijblijvend een afspraak en wij contacteren u zo snel mogelijk.
Bedankt voor uw vraag.
We zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.
 
 
Locatie
 
 
 
HomeTe koopDesignKijkappartementRealisaties Salt SpaOver SaltBlogContact