Salt Heldentoren 02 | Salt

Architecturaal baken voor Heist

Salt Heldentoren Schets Zwart | Salt
Bouwen aan de geschiedenis van Heist

Je kan er niet meer naast kijken: De Heldentoren. Met een krachtige boodschap en een doordacht ontwerp, zet dit torenensemble trots de toon voor Heist 3.0.

Interesse in dit project?

Aarzel niet om ons te contacteren of bekijk alvast meer op heldentoren.eu.

SALT Heldentoren Nachtbeeld | Salt
Architecturaal baken

Architecturale landmarks kunnen een lokale identiteit verstreken en daarvoor mogen gerust de hoogte in. Met zijn bijna 70 meter wordt de Heldentoren in één klap namelijk het hoogste gebouw van Knokke-Heist en één van de hoogste torens aan de Belgische kust. Dit statement moet Heist de verdiende boost geven in haar verjonging.

Waar nu de Heldentoren zal verrijzen stond vroeger slechts enkele meters verder het hotel Kursaal, de toenmalige motor van het toerisme in Knokke-Heist. Via de Heldentoren naar een ontwerp van Neutelings & Riedijk, en samen met de transformatie die de omliggende pleinen en de Elizabetlaan zullen ondergaan, bouwen we nu verder aan deze rijke geschiedenis.


CAM B NACHT I | Salt
SALT Heldentoren Avond View | Salt
Vorm geven aan de toekomst

Het gaat ons erom niet zomaar een gek gebouw neer te zetten maar om vanuit de lokale situatie te werken, die goed te verstaan en architectonisch te versterken.


Architect Willem Jan Neutelings

Salt Heldentoren Doorsnede | Salt
Willem Jan | Salt
Architectuur wordt sculptuur

Meer dan gebouwen zet het Nederlandse architectenbureau Neutelings & Riedijk een indentiteit neer, exact wat Knokke-Heist zocht. Met enkele iconische stedelijke projecten in binnen- en buitenland drukte dit duo een duidelijke stempel. Een evidente keuze dus om met hen in zee te gaan.


De stijl van Willem Jan Neutelings & Michiel Riedijk tekent zich doorheen de jaren duidelijk af: robuuste, sculpturale gebouwen die fungeren als krachtige bakens in de stad. Het M.A.S. in Antwerpen en het nieuwe Herman Terlinck gebouw in Brussel zijn hun bekendste ontwerpen in België. door zowel de gezellige drukte van de stad als de rust van de natuur naar binnen te trekken en door ornament (martiaal, texturen of decoratie) te gebruiken, linken de architecten het gebouw sterk aan de locatie en aan haar maatschappelijk belang.

Naar het voorbeeld van het M.A.S. wordt de Heldentoren een houvast, een architecturaal baken dat verbindt, de lokale identiteit versterkt en nieuwe investeringen aantrekt. Kortom het visitekaartje van het nieuwe Heist.
Salt Heldentoren 03 | Salt
SALT Heldentoren Zeezicht | Salt
Genieten tussen hinterland en zee

Ruimte, licht, zicht... en kwaliteit. Dit zijn de fundamenten waarvan elk appartement in de Heldentoren kan genieten. Om u optimaal woonplezier en doordacht plaatsgebruik te verzekeren werd aan het interieurplan van elk appartement enorme aandacht besteed.

SALT Heldentoren Interieur Keuken | Salt

Dankzij de slankheid van de toren genieten de meeste appartementen van zicht op zowel het Noorden als het Zuiden. Een unieke aanpak dat zorgt voor ongelofelijk lichtrijke ‘doorkijkappartementen’. Zeezicht en licht zijn de hoekstenen van elk appartement, een combinatie die onze appartementen onderscheidt. Aan de ene zijde kijken ze uit over de kust, aan de andere zijde de stad en de polders.


Grote ramen met balkons omkaderen dit poëtische landschap, waardoor de grens tussen buiten en binnen, vrijheid en geborgenheid vervaagt. De unieke ligging, iconische architectuur en de hoogwaardige afwerking met kwaliteitsvolle, duurzame materialen geven de woning daarenboven de passende luxe en exclusiviteit.

SALT Heldentoren Keuken | Salt
SALT Heldentoren Ramen | Salt
CAM VER DEF CROP | Salt
Wenst u meer info of een bezoek?

Wilt u meer info over onze bouwprojecten of heeft u interesse in één van onze nieuwbouwappartementen? Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u zo snel mogelijk.

SALT Spa 03 | Salt
Kom volledig tot rust in onze Salt spa
Dat Salt zicht richt op unieke woonconcepten had u wellicht al begrepen. Wij willen u op elk vlak een aangename woonervaring laten beleven. Daarom bieden wij onze klanten een privé wellness aan met zwembad en sauna. Zo komt u volledig tot rust.
Knokkestraat 26 Render Salt 2012 5 | Salt
Volgend project
Residentie Quantum
icon-mouse
scroll
Heldentoren